Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ολοκληρώθηκε το Cyprus Amateur Men’s Open


Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού Γκολφ ένας Κύπριος παίκτης, και μάλιστα νεαρός ο Γιώργος Καλπακας 21 ετών,  κέρδισε το 16th Cyprus Amateur Mens Open που διεξήχθη στο Eléa Estate Golf Club.
Τον αγώνα διοργάνωσε η  Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ από την Παρασκευή 18 μέχρι και την Κυριακή 20 Μαΐου. Ο συναρπαστικός και αμφίρροπος τα τελευταία χρόνια αγώνας προσέλκυσε και φέτος  το ενδιαφέρον δεκάδων Γκολφερς τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, δείγμα της αναβάθμισης του αθλήματος.  Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ, στον αγώνα συμμετείχαν 70 παίκτες από την Κύπρο και άλλες 15 χώρες της Ευρώπης και της περιοχής.


Τον φετινό συναρπαστικό και αμφίρροπο αγώνα κέρδισε ο Γιώργος Καλπακας  που κατάφερε να επικρατήσει του περσινού  πρωταθλητής JJ Micallef από τη Μάλτα. Την τρίτη θέση κατέλαβε επίσης ο Μαλτεζος αθλητής Borg Andrew. Στην πρώτη κατηγορία ξεχώρισε η νίκη του Ισραηλινού Thaler Yair  ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νίκος Ρωσσιδης σημείωσε με ικανοποίηση τις επιδόσεις και άλλων νεαρών παικτών του Γκολφ από την Κύπρο όπως του Νικόλα Πιτυρη, του Θεόδωρου Μιχαήλ και του Σάββα Μιχαηλίδη.

Στις απονομές τον κύριο χορηγό του τουρνουά , τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού  εκπροσώπησε η τουριστική λειτουργός Μαρω Καζεπη η οποία τόνισε ότι οι επιδόσεις των Κυπρίων παικτών φανερώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ τα τελευταία χρόνια. Το Γκολφ δίνει πόντους στην τουριστική Κύπρο, κατά την έκφραση της, και επικαλέσθηκε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι κάθε χρόνο, κυρίως την χειμερινή περίοδο, αυξάνεται ο αριθμός των ξένων  παικτών που έρχονται στην Κύπρο για παιχνίδια γκολφ.