Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Πρακτικής Άσκησης στο Ινστιτούτο Κύπρου



Το Ινστιτούτο Κύπρου ανακοινώνει το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Πρακτικής Άσκησης 2018, το οποίο στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε νέους προσοντούχους φοιτητές να βιώσουν μια διεθνή ερευνητική εμπειρία και να τους ενθαρρύνει στην αναζήτηση και επιδίωξη μιας επιστημονικής καριέρας.
Οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν έρευνα υπό την καθοδήγηση ενός μέντορα, να εξοικειωθούν με τις τελευταίες ερευνητικές μεθόδους και τεχνικές και να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου.


Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ερευνητικό έργο μέσα από τη λίστα των ερευνητικών έργων, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ, ή  να προτείνουν δικό τους  έργο, υπό την προϋπόθεση ότι το Ινστιτούτο διαθέτει την εποπτική ικανότητα και τις εγκαταστάσεις για να το φιλοξενήσει. 

Εκτός από τα διάφορα ερευνητικά έργα που αναφέρονται στον παρακάτω σύνδεσμο, προσφέρονται επίσης επιλογές πρακτικής άσκησης στον τομέα της διοικητικής υποστήριξης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Απευθύνονται σε φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να βιώσουν την καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Μεταπτυχιακών Σπουδών ή άλλων Διοικητικών Μονάδων του Ινστιτούτου Κύπρου. 

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής πρακτικής άσκησης θα είναι διάρκειας περίπου 8 εβδομάδων και θα πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Απαιτούμενα προσόντα:
Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι είτε υφιστάμενοι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε πρόσφατοι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, σοβαρό ενδιαφέρον για την έρευνα και καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου μέχρι τις 31 Μαΐου.


Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Κύπρου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, καθώς και το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης, κάτω από το σύνδεσμο: Graduate School Summer Internships (www.cyi.ac.cy).