Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε γιατί πέρασαν χειροπέδες στους γονείς του νεκρού βρέφους

Εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση του βρέφους που έχασε την ζωή του στις 22 Φεβρουαρίου όταν σύμφωνα με τους γονείς του έπεσε από τον καναπέ. 
Η αστυνομία Πάφου πέρασε χειροπέδες στους δύο γονείς ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστήριο αφού πλέον οι αρχές εξετάζουν και υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυρισμοί των γονιών ότι το βρέφος έπεσε από τον καναπέ δεν έπεισαν γιατρούς και αστυνομία ενώ από τις ιατροδικαστικές εξετάζεις φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι βρέφος έπεσε από μεγαλύτερο ύψος.
Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που κλήθηκε Κύπριος ιατροδικαστής από το εξωτερικό που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Το πρωί της Δευτέρας (26/2) διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους 3 μηνών που «έσβησε» στο Μακάρειο νοσοκομείο. Ιατροδικαστές ήταν η Αγγελική Παπέττα και ο Αντρέας Μαρνερίδη.
Ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση την οποία υπέστη από την πτώση του.
Το ιστορικό της τραγωδίας
Θυμίζουμε ότι το βρέφος τριών μηνών είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Μακάρειο. Το βρέφος είχε αρχικά μεταφερθεί από τους αλλοδαπούς γονείς του στο ΓΝ Πάφου μετά από εμετούς που είχε εισροφήσει.
Η Αστυνομία, είχε ενημερώσει ότι μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου από τον πατέρα του, με καταγωγή από τη Ρουμανία, βρέφος ηλικίας τριών μηνών όπου κατά την εξέταση του από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε είχε εισροφήσει τα εμέσματα του και δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες προσπάθειες για ανάνηψη του, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.
Προηγήθηκε κτύπημά του στο μέτωπο, με την μητέρα να μην δίνει ιδιαίτερη σημασία
Ακολούθως ανακοινώθηκε από τους ιατρούς ο θάνατος του, αφού δεν έγινε κατορθωτή η επαναφορά των παλμών του βρέφους.
Μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου, και αφού το βρέφος υποβάλλονταν σε καρδιογράφημα, για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Νεκροτομείο, αυτό ανένηψε.
Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και και παραχνωειδή εμφορά. Δύο μέρες μετά το περιστατικό οι ιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατο του βρέφους.
Πηγή: 24news