Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην Κύπρο


Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις από αύριο τα ξημερώματα μέχρι και το απόγευμα, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μετεωρολογικος Λειτουργός Μιχάλης Μούσκος, «αναμένεται να μας επηρεάσει ένα βαρομετρικό χαμηλό νότια της Κύπρου το οποίο θα δώσει αρκετή βροχόπτωση. Η βροχόπτωση τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα ανά εξάωρο» και επειδή αυτό είναι ένα από τα σημεία για τα οποία η Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση για τη βροχή, προχωρήσαμε σε σχετική ανακοίνωση.
 
Πρόσθεσε ότι το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την Κύπρο από απόψε, ωστόσο από τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου μέχρι τις πέντε το απόγευμα της ίδιας μέρας, είναι οι ώρες που είναι πιο πιθανό να έχουμε πιο ισχυρές βροχοπτώσεις.  
 
Σημείωσε πως οι βροχές αναμένεται να αρχίσουν πιο νωρίς, ωστόσο στο χρονικό διάστημα μεταξύ 01.00 αύριο τα ξημερώματα μέχρι τις πέντε το απόγευμα  αναμένεται να έχουμε τοπικά πιο έντονες βροχοπτώσεις.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, το σύστημα που θα επηρεάσει την Κύπρο θα είναι παγκύπριο, υπάρχουν κάποιες περιοχές που είναι πιο πιθανό να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις, όπως τα ορεινά και κάποιες περιοχές νότια, ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιες άλλες.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μούσκος είπε πως κίτρινη προειδοποίηση σημαίνει ότι το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει τοπική πλημμύρα σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες, ενώ ενδεχομένως να προκληθούν δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ