Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Του πέρασαν χειροπέδες για κομπίνα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ



Ένα άτομο από το Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθη ως ύποπτος για υπόθεση πλαστοπροσωπίας και εξασφάλισης ποσού ύψους 213 χιλιάδων ευρώ,  με ψευδείς παραστάσεις.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, ιδιοκτήτης εταιρείας ανάπτυξης γης κατήγγειλε ότι μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου 2017 στην Ορόκλινη και τη Λάρνακα ένας 54χρονος από τη Λεμεσό και ένας 48χρονος από το Ηνωμένο Βασίλειο, με ψευδείς παραστάσεις του απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 213 χιλιάδων και 200 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 48χρονος παρουσιάστηκε στον παραπονούμενο  με άλλο όνομα από τη Μεγάλη Βρετανία, αναφέροντας του ότι θα επένδυε σε ακίνητα των εταιρειών του.

Εναντίον των δύο εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και λίγο μετά τις οκτώ χθες βράδυ ο 48χρονος συνελήφθη για τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας και της εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Σε θεληματική του κατάθεση ο 48χρονος παραδέχεται την εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση και αργότερα σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.  

Ο 54χρονος από τη Λεμεσό που φαίνεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με την καταγγελία, στην υπόθεση καταζητείται από την Αστυνομία.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου.

Πηγή: ΚΥΠΕ