Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Έρχεται χιονιάς στην Κύπρο

Ψυχρό αναμένεται να είναι το επόμενο 48ωρο με την επέλαση του χιονιά να πλήττει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά µέτριοι και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αργότερα θα καταστούν µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 13 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στα προσήνεµα δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ αργά το απόγευµα και τη νύκτα αναµένονται χιόνια σε ορεινές περιοχές µε υψόµετρο µεγαλύτερο από περίπου 1000-1100µ.
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για καταστούν αργά το απόγευµα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης και τοπικά κυµατώδης για να καταστεί αργότερα πολύ κυµατώδης και στα προσήνεµα µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός. 
Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί άνεµοι, οι οποίοι από το απόγευµα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.