Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα στην Κύπρο


Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή, ενώ από απόψε ψηλή πίεση αρχίζει να εγκαθίσταται στην περιοχή.


Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και στα βόρεια μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου πιθανό να επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στους μείον 4 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο.