Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στην Κύπρο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει προσωρινά την περιοχή ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να µας επηρεάσει την Πέµπτη 18/1.


Σήµερα Τρίτη (16/1) ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και το απόγευµα πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά.



Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα δυτικά και βόρεια θα είναι µέχρι ταραγµένη.Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.



Το βράδυ ο καιρός θα παραµείνει κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, ενώ στα δυτικά και βόρεια δεν αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα δυτικά και βόρεια θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει.

Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Κατά διαστήµατα αναµένονται πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα το βράδυ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.


ΚΥΠΕ