Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου από τον Υποψήφιο Προέδρο της Δημοκρατίας Δρα Σταύρο Μαλά



Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δρ. Σταύρος Μαλάς, συνοδευόμενος από τα μέλη του επιτελείου του, Γιάννο Κατσουρίδη, Γιώργο Σιαμμά, Σταύρο Χατζηγιάννη και Χρυσόστομο Πασιαρδή.


Ο Δρ. Μαλάς και τα μέλη της αντιπροσωπείας του ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και στις άλλες ερευνητικές εγκαταστάσεις από τον Αντιπρόεδρο Έρευνας του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθηγητή Ευριπίδη Στεφάνου.

Προσφωνώντας τον Δρα Μαλά, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Παπανικόλας ανέφερε ότι «μας χαροποιεί ιδιαίτερα που σήμερα καλωσορίζουμε ένα επιστήμονα του κύρους του Δρος Μαλά, ένα φίλο του Ινστιτούτου Κύπρου και καλού γνώστη των δραστηριοτήτων του εδώ και αρκετά χρόνια, ο οποίος τόσο ως επιστήμονας αλλά και ως πολιτικός, έχει αρίστη γνώση σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Χαιρόμαστε που βρήκε το χρόνο στο φορτωμένο του πρόγραμμα να επισκεφθεί το Ινστιτούτο, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ιδίου και του επιτελείου του όσον αφορά τις προοπτικές που βλέπουν σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, για το μέλλον αυτού του τόπου».

Στο χαιρετισμό του ο Δρ. Μαλάς ανάφερε ότι «χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους και διακεκριμένους επιστήμονες που με την δουλειά τους, όχι μόνο δίνουν μια πολύ καλή εικόνα για την χώρα μας, αλλά δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας. Η Κύπρος βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι σχετικά με το πώς θα προχωρήσει μπροστά στα επόμενα χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι ο δρόμος της έρευνας, τεχνολογίας και της καινοτομίας είναι το μέλλον για την οικονομία του τόπου, και το Ινστιτούτο Κύπρου πρεσβεύει αυτές ακριβώς τις αξίες.  Στο πρόσωπο μου θα έχετε ένα σύμμαχο σε αυτές σας τις δραστηριότητες, ο οποίος δεσμεύεται για την αύξηση της εθνικής χρηματοδότησης σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι η χώρα μας πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και τον τρόπο σκέψης της, ώστε να γίνει πιο ώριμη και εξωστρεφής, μια πραγματική ευρωπαϊκή οικονομία».

«Βασιζόμενοι στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της πατρίδας μας που είναι το ανθρώπινο της δυναμικό, και σε επενδύσεις που κάνουμε σε στρατηγικά προγράμματα στα οποία το Ινστιτούτο Κύπρου έχει  ηγετικό ρόλο, προσδίδουμε βάθος, συνέχεια, σταθερότητα, αλλά προπάντων την ανταγωνιστικότητα που χρειάζεται ο τόπος μας, και αποτελούν ένα τεράστιο πολλαπλασιαστή ισχύος. Θέλουμε μια χώρα που να δημιουργεί γνώση, επιστήμη και πλούτο για όλους, μια χώρα η οποία αξιοποιεί τους επιστήμονες της και ταυτόχρονα δίνει τις δυνατότητες στους νέους να επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας και να δημιουργήσουν», υπογράμμισε ο Δρ. Μαλάς.

Ο Δρ. Μαλάς έδωσε συγχαρητήρια στους επιτρόπους, την ηγεσία, και τους επιστήμονες του Ινστιτούτου και τους ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του έδωσαν με αυτή την επίσκεψη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τα ερευνητικά επιτεύγματα του Ινστιτούτου Κύπρου.