Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Αντιπροσωπεία του Γενικού Λογιστηρίου επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Κύπρου



Η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας κ. Ρέα Γεωργίου, επικεφαλής αντιπροσωπείας από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, που συμπεριλάμβανε το Βοηθό Γενικό Λογιστή κ. Ανδρέα Ζαχαριάδη και τους υπεύθυνους τομέων Ανδρέα Σοφοκλέους, Ανδρέα Αντωνιάδη, Μάριο Χατζηδαμιανού, Δημήτρη Μαυρομμάτη, Μαρία Μοτίτη και Νικολίνα Μηνά, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ).
Μετά από ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Κύπρου από τον Αναπληρωτή Αντιπρόεδρο Διοίκησης, Δρα Μιχάλη Γιάγκου και έπειτα από αντίστοιχη ενημέρωση για το ρόλο και το έργο του Γενικού Λογιστηρίου από την κα. Γεωργίου, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε περιοδεία στα εργαστήρια και στις άλλες ερευνητικές υποδομές του ΙΚυ, συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο Έρευνας του Ινστιτούτου, Καθηγητή Ευριπίδη Στεφάνου.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚυ Σώτος Ζακχαίος, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και Κυριάκος Κόκκινος, καθώς και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φίλων του ΙΚυ, κα. Σούλα Κυθρεώτου-Ζαβού. Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΙΚυ Καθηγητής Κώστας Παπανικόλας, σημείωσε τη μακρά και άριστη συνεργασία του Ινστιτούτου Κύπρου με το Γενικό Λογιστήριο, και ευχαρίστησε προσωπικά την κα Γεωργίου και το γραφείο της για τον επαγγελματισμό τους στην αμερόληπτη αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου, που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο. «Ελπίζουμε ότι αυτή η εξαιρετική συνεργασία όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον», πρόσθεσε.
Στις παρατηρήσεις της, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «το 2012, όταν μου ζητήθηκε για πρώτη φορά να αξιολογήσω το Ινστιτούτο Κύπρου, εντυπωσιάστηκα με αυτά που έμαθα για το Ινστιτούτο και τις δραστηριότητές του. Είναι χαρά μου που επισκέπτομαι για άλλη μια φορά το ΙΚυ για να ενημερωθώ για τη συνεχιζόμενη πρόοδο και τις επιτυχίες του».
«Είναι δείγμα της εκτίμησης που έχουμε για το Ινστιτούτο το γεγονός ότι υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αντιπροσωπεία από το Γενικό Λογιστήριο σήμερα μαζί μου σε αυτή την επίσκεψη» υπογράμμισε η κα. Γεωργίου.
Θέλω να συγχαρώ πρόσθεσε η Γενική Λογίστρια, το Διοικητικό Συμβούλιο, τη διοίκηση και τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Κύπρου για τα ερευνητικά τους επιτεύγματα και τις εντυπωσιακές τους υποδομές, που επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης της κυβέρνησης να συνεχίσει την υποστήριξη στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να συνεχιστεί ο παραγωγικός διάλογος και το άριστο πνεύμα συνεργασίας που διακρίνει τις σχέσεις του ΙΚυ και του Γενικού Λογιστηρίου. Συμφωνήθηκε επίσης η διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασίας στους τομείς της ανάλυσης και της διαχείρισης μεγάλων δεδομένων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.