Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η Μαρία Αρμενάκη, Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 2018.

Με δικό του άρμα που θα φέρει τον τίτλο «Η Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο, θα ηγείται του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου, ο Δήμος Αγίας Νάπας, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι το Κάβο Γκρέκο είναι ένα σπουδαίο αξιοθέατο όχι μόνο της Αγίας Νάπας αλλά όλης της Επαρχίας Αμμοχώστου – ένας χώρος με πολλές φυσικές ομορφιές, αφού στην περιοχή σύμφωνα με τα ευρήματα υπάρχουν τα ερείπια του αρχαίου ναού καθώς και μονοπάτι συνολικής απόστασης 2χλμ που καταδεικνύουν το πέρασμά της Θεά της Ομορφιάς Αφροδίτης.


Τα πιο πάνω λέχθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» όπου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος παρουσίασε την «Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο» ως η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου, την οποία θα υποδυθεί η δημότης της Αγίας Νάπας , η Μις Κύπρος 2017 Μαρία Αρμενάκη.


Παρουσιάζοντας τη νέα Βασίλισσα ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε το Δήμο Παραλιμνίου, την Οργανωτική Επιτροπή καθώς και όλους τους Δήμους και Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου για την ανάθεση του ρόλου του Βασιλιά Καρνάβαλου και έκανε δημόσια έκκληση σε όλο τον κόσμο όπως επισκεφθεί την Επαρχία Αμμοχώστου για να διασκεδάσουν στους ξέφρενους ρυθμούς του Καρναβαλιού. Εξέφρασε επίσης τη σιγουριά του ότι θα σημειώσει και φέτος τεράστια επιτυχία.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο με την απελευθέρωση της Αμμοχώστου θα μεταφερθεί στην Αμμόχωστο το Καρναβάλι ο κ. Καρούσος απάντησε ότι «όλοι στην Επαρχία προσμένουμε τη στιγμή που θα ελευθερωθεί η Μητρόπολή μας, θα είναι ότι το καλύτερο όλες οι διοργανώσεις να πραγματοποιούνται στην πόλη της Αμμοχώστου».


Από πλευράς του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης αναφέρθηκε αρχικά στον εμπνευστή και ακούραστο εργάτη καθώς και ψυχή του Καρναβαλιού Αμμοχώστου στον αείμνηστο Γιώργο Κογιώνη που έφυγε πριν από λίγους μήνες από τη ζωή και η απουσία του όπως είπε είναι αισθητή. Για 10 και πλέον χρόνια πρόσθεσε νυχτοξημερωνόταν χωρίς καμία αμοιβή χωρίς κανένα όφελος και εργαζόταν συνεχώς στις αποθήκες του Δήμου για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.

"Τον ευχαριστούμε θερμά για ότι μας πρόσφερε και να είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε αυτό που ο ίδιος ξεκίνησε με τον ίδιο ζήλο προσπαθώντας να το αναβαθμίζουμε όπως ήταν και οι δικοί του στόχοι" σημείωσε ο κ. Πυρίλλης. Ανέφερε επίσης, ότι το φετινό Καρναβάλι θα είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένο από τα προηγούμενα χρόνια, η προσέλευση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με 30,000 και πλέον επισκέπτες και πέραν των 3,000 Καρναβαλιστών. Η επιλογή του Δήμου Αγίας Νάπας, σημείωσε, να ηγείται του φετινού Καρναβαλιού είναι τρανταχτή και έμπρακτη απόδειξη του κλίματος συνεργασίας που επικρατεί στους Δήμους της Ελεύθερης Αμμοχώστου με την εκ περιτροπής ανάληψης του Βασιλιά Καρνάβαλου. 


Με τη σειρά της η Βασίλισσα του Καρναβαλιού, Μαρία Αρμενάκη, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες της στο Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο και στο Δήμαρχο Παραλιμνίου για την ευκαιρία που της έδωσαν να εκπροσωπήσει την επαρχία μέσα από τον ρόλο της Βασίλισσας και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε όλες τις προγραμματισμένες Καρναβαλίστικες εκδηλώσεις. 
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου με την πανηγυρική είσοδο και στέψη της Βασίλισσας στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι με την μεγάλη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου.