Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Λάρνακας





Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν και υπόκεινται ταξιδιώτες που έφτασαν τις τελευταίες ώρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για νέα διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου Ευρωπαίων πολιτών στα αεροδρόμια.


Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προκάλεσε εικόνα χάους τις τελευταίες ώρες, ειδικά στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι οι ουρές ταξιδιωτών έφταναν μέχρι και την είσοδο του αεροδρομίου, με τους επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να δυσανασχετούν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στ’ ότι τα μέλη της Αστυνομίας θα πρέπει πλέον να ελέγχουν πιο εξονυχιστικά τον κάθε επιβάτη.

Με λίγα λόγια η Αστυνομία θα πρέπει να επανδρώσει 24 συνολικά σημεία ελέγχου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται η διαδικασία βρίσκεται σ’ εφαρμογή, αν και θα χρειαστεί ο ανάλογος χρόνος.

Ήδη τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται βελτιωμένη εικόνα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς να σημαίνει ότι δεν παρατηρούνται πλέον ουρές επιβατών.

Σε επικοινωνία με την Αστυνομία, μας αναφέρθηκε ότι η Δύναμη κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για ν’ ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις.

Υποδεικνύεται παράλληλα, ότι «είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί το παράδειγμα που υιοθετείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου η τεχνολογία αξιοποιείται κατά κόρον για να αντικατασταθεί μεγάλο μέρος αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό. Για το σκοπό αυτό η Αστυνομία συνεργάζεται με την υπεύθυνη διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports και με άλλους αρμόδιους φορείς», όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση.

Καλείται το κοινό που ταξιδεύει να παρουσιάζεται έγκαιρα στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση και να συμμορφώνεται με τις κατευθύνσεις των υπευθύνων για την όσο το δυνατό πιο μικρή ταλαιπωρία.