Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο


Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις στα ορεινά ή και το εσωτερικό.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 35 στα ανατολικά παράλια, στους 33 στα νότια παράλια, γύρω στους 31 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναµένεται αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει λίγο ταραγµένη στα δυτικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα πέσει στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.