Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Κάηκε αποθήκη με γεωργικά εργαλεία και οχήματα


Αποθήκη με γεωργικό εξοπλισμό, οχήματα και άλλα υλικά κάηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ώρα 00.59 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο/αποθήκη διαστάσεων 60Χ60 μέτρων.

Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας με 6 πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης και Υδραυλικής πλατφόρμας και υπεύθυνο τον Βοηθό Διευθυντή Επιχειρήσεων.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.05. Ο χώρος ήταν χωρισμένος σε 3 διαφορετικά διαμερίσματα (αποθήκες). Η δεύτερη αποθήκη στη μέση του κτιρίου κάηκε ολοσχερώς με το περιεχόμενο της.

Εντός υπήρχε αριθμός οχημάτων καθώς επίσης και άλλος εξοπλισμός όπως βιομηχανικά και γεωργικά εργαλεία και διάφορα άλλα υλικά. Επίσης  κατέρρευσε η οροφή της η οποία αποτελείτο από σιδερένιους δοκούς (ψαλίδια) επενδυμένα με μεταλλικούς τσίγκους εφοδιασμένους με μονωτικό υλικό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να περιοριστεί η πυρκαγιά στην κεντρική αποθήκη και να προκαλούνται ελαφριές ζημιές από τον καπνό  στην  πρώτη αποθήκη στην οποία υπήρχαν γραφεία καθώς επίσης γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα και άλλος εξοπλισμός.  Στη τρίτη αποθήκη υπάρχουν ζημιές στη οροφή με και λιγότερες ζημιές σε αποθηκευμένα προϊόντα. Επίσης προφυλάχθηκε από την πυρκαγιά και τα θερμά αέρια παρακείμενο εργοστάσιο το οποίο γειτνίαζε με την εμπλεκόμενη αποθήκη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  χρησιμοποιήθηκαν  αυλοί πυρόσβεσης αριθμός αναπνευστικών συσκεύων και εκτός υπηρεσίας προσωπικό το οποίο χρειάστηκε να ανακληθεί.

Η Αστυνομία βρισκόταν από το αρχικό στάδιο στο επεισόδιο και λειτούργησε υποστηρικτικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο επεισόδιο βρίσκονται ακόμα οχήματα και προσωπικό και ασχολούνται με την τελική κατάσβεση. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.


Συνολικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 26ης Αυγούστου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 27ης  Αυγούστου 2017 ανταποκρίθηκε σε 33 κλήσεις για βοήθεια, 18 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις.