Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Φρικτός θάνατος στρατιώτη. Παρασύρθηκε από τρένο





Ο 20χρονος που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και μαζί με άλλον έναν οπλίτη, αφού έλαβαν άδεια από τη μονάδα τους περπατούσαν προς τον σιδηροδρομικό σταθμό.
 
Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας μετέφεραν σε στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού την πληροφορία ότι ο 20χρονος που βρήκε τραγικό θάνατο από το τρένο δεν άκουσε την αμαξοστοιχία που τον πλησίαζε γιατί στα αυτιά του φορούσε ακουστικά!

Η πληροφορία αυτή δεν επαληθεύεται τελικώς, αφού κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν πάνω στον νεοσύλλεκτο που έχασε τη ζωή του ούτε ακουστικά, ούτε κάποια άλλη συσκευή που να παραπέμπει σε κάποιου είδους «walkman».

Αξιωματικοί του ΓΕΣ υποστηρίζουν ότι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχείας χρησιμοποίησε το ηχητικό σήμα για να ειδοποιήσει τους δύο νέους που είδε μπροστά του.

Για άγνωστο λόγο, ο ένας νεοσύλλεκτος άκουσε την κόρνα και πρόλαβε να «βουτήξει» με αποτέλεσμα να υποστεί μόνο ελαφριά τραύματα -αν και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται- ενώ ο άλλος οπλίτης παρασύρθηκε από το τρένο και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού οι δύο στρατιώτες, που ήταν νεοσύλλεκτοι, είχαν λάβει άδεια από τη μονάδα Τεθωρακισμένων της Αυλώνας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr το δυστύχημα συνέβη σε μια σγροφή που υπάρχει γέφυρα και ελαφριά στροφή.

Τον άτυχο νέο απεγκλώβισε, δυστυχώς, νεκρό κλιμάκιο της πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο.




Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής:

Ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και περί ώρα 11:15, ο  Στρατιώτης Η.Α. του ΚΕΤΘ, ο οποίος είχε λάβει άδεια από τη Μονάδα του,  παρασύρθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, από  διερχόμενη αμαξοστοιχία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Οινόης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Η αμαξοστοιχία, παρέσυρε και τον Στρατιώτη Τ.Β., ο οποίος τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Το ΓΕΣ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του.

Όπως καταγγέλλουν στο tvstar.gr ντόπιοι, στην περιοχή έχουν γίνει και άλλα δυστυχήματα και καλούν τους υπεύθυνους να πάρουν μέτρα.

Μάλιστα όπως κατέγραψε η κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας  λίγες ώρες μετά την τραγωδία, άλλοι φαντάροι διασχίζουν κάθετα την σιδηροδρομική γραμμή για να φτάσουν στο στρατόπεδο.

Στρατιώτης ανέφερε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας  πως υπάρχει και άλλος δρόμος αλλά δεν τον χρησιμοποιούν γιατί θα πρέπει να περπατήσουν περισσότερα μέτρα.



http://www.protothema.gr/greece/article/705916/thriler-me-ton-frikto-thanato-stratioti-apo-treno-stin-oinoi/