Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Στο κελί για όπλα και ναρκωτικά


Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 37χρονου από την Ολλανδία, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε χθες ποσότητα οπλισμού και ναρκωτικών ουσιών.


Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού,Μαρίνο Βασιλείου, οι χθεσινές έρευνες στην οικία του 37χρονου έγιναν μετά από σχετική ενημέρωση από τη Europol, ενώ κατά τη διάρκεια της, εντοπίστηκαν έμφορτο πιστόλι, 47 πλήρη φυσίγγια 38 χιλιοστών, ένα έμφορτο περίστροφο με σφαιρίδια 4 χιλιοστών, δύο κουτιά με αριθμό σφαιριδίων, ένα οπλοτόξο με τηλεφακό και πέντε βέλη, δύο σπαστήρες με ίχνη κάνναβης καθώς και σύνεργα καπνίσματος, ένα σακούλι με άγνωστη ουσία που πιστεύεται ότι είναι ναρκωτικά, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας μικρουπολογιστής και μέσα αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων.

Έρευνα διενεργήθηκε επίσης στο γραφείο του, στην εταιρεία όπου εργάζεται, από όπου παραλήφθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ ανακρινόμενος παραδέχθηκε την κατοχή των ανευρεθέντων και υποστήριξε πως ο οπλισμός ήταν για την προσωπική του ασφάλεια.

"Τα όπλα που βρέθηκαν θα σταλούν στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου θα τύχουν βαλλιστικών και άλλων εξετάσεων για να δούμε αν έχουν εγκληματικό παρελθόν", συμπλήρωσε ο κ.Βασιλείου.

Είπε ακόμη πως οι έρευνες στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις "για να δούμε αν πράγματι ευσταθούν οι ισχυρισμοί του,  να διερευνηθούν τα θέματα με τα ναρκωτικά και η κατοχή των όπλων και των πυρομαχικών".

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε το πρωί ο ύποπτος, διέταξε την εξαήμερη προσωποκράτηση του.


Πηγή: ΚΥΠΕ