Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Δείτε ποιοι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο για πλαστοπροσωπία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα παρουσιαστούν σήμερα δύο άτομα από το Θιβέτ τα οποία συνελήφθησαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τα αδικήματα της  κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 18.30 χθες το απόγευμα έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέσω Καϊρου από το Θιβέτ μία γυναίκα ηλικίας 28 χρόνων και ένας άνδρας ηλικίας 37 χρόνων.
Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο τα δύο άτομα παρουσίασαν ταξιδιωτικά έγγραφα Μαλαισίας με άλλα στοιχεία, τα οποία ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ήταν καταχωρημένα στο σύστημα της INTERPOL ως κλοπιμαία.
Ως εκ τούτου τα ταξιδιωτικά έγγραφα τους δεν έγιναν αποδεκτά, δεν τους επετράπη η είσοδος στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και λήφθηκε η απόφαση όπως αναχωρήσουν με την ίδια πτήση για τη χώρα προέλευσης τους δηλαδή το Κάϊρο.
Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας για τα ταξιδιωτικά έγγραφα των δύο ατόμων, διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πλαστογραφημένα. Ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι κατάγονται από το Θιβέτ, είναι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ινδία και από την Ινδία ταξίδεψαν στην Ταϋλάνδη απ’ όπου αγόρασαν πλαστά διαβατήρια για το ποσό των 2 χιλιάδων ευρώ το καθένα.
Τελικά τα δύο άτομα χρησιμοποιώντας τα πλαστά έγγραφα Μαλαισίας ταξίδεψαν για τη Λάρνακα με ενδιάμεσους σταθμούς το Κάϊρο και το Ντουμπάϊ.  
Γύρω στις οκτώ χθες το βράδυ τα δύο άτομα συνελήφθησαν από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης και τέθηκαν υπό κράτηση για τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.
Τα δύο άτομα αναμένεται να οδηγηθούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
Πηγή: ΚΥΠΕ