Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο καιρός το Δεκαπενταύγουστο στην Κύπρο


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα,  μετά τη διάλυση της πρωινής χαμηλής νέφωσης και της τοπικής αραιής ομίχλης,  ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος,  ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις,  στα ορεινά και το εσωτερικό.
 Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3, και τοπικά μέχρι μέτριοι 3  με 4  Μποφόρ,  για να τραπούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι 4  Μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί 5  Μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ταραγμένη.
 
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 33  στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32  στα νότια παράλια και γύρω στους 31  βαθμούς στα δυτικά παράλια,  καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί,  αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3  με 4 μποφόρ,  για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα νότια,  αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24  βαθμούς στο εσωτερικό,  τα νότια και τα ανατολικά παράλια,  γύρω στους 23  στα υπόλοιπα παράλια και στους 19  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
 Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το πρωί και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 
Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη,  ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ