Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία στην Κύπρο σήμερα

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν το απόγευμα μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, στα προσήνεμα το απόγευμα. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα παράλια θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, κυρίως τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα ανατολικά και τοπικά στα νότια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα το απόγευμα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σαββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο.
Πηγή: ΚΥΠΕ