Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Νεφώσεις και βροχές στην Κύπρο


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα παράλια θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.
 Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί,  αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ και σταδιακά μέχρι βορειοανατολικοί 3  μποφόρ.  Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21  βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος,  όμως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα το απόγευμα στα ορεινά ή και στο εσωτερικό.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί,  μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4  με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36  βαθμούς στο εσωτερικό,  στους 31  στα δυτικά παράλια,  γύρω στους 33  στα υπόλοιπα παράλια και στους 27  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Tο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα παράλια θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.  Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί,  αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ και σταδιακά 3  μποφόρ.  Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
 
Το Σάββατο,  την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ