Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ο Φαίδωνας πέρασε στην αντεπίθεση


Απαντήσεις στον Όμιλο Σιακόλα και τον Νίκο Σιακόλα έδωσε σήμερα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, λέγοντας ότι
εκείνος ο οποίος θα έπρεπε να παραπονείται είναι ο ίδιος και όχι η Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc ή ο κ. Σιακόλας, διότι με την ανακοίνωσή τους, όπως υποστηρίζει, επιδιώκουν παραπλανητικά να παρουσιάσουν ότι έχουν άδικα δυσφημιστεί από δηλώσεις του με στόχο την αυτοπροβολή.

Εκείνοι δυσφημούν, προσθέτει, και όχι ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν θα κρυφτεί πίσω από αγωγές ή ανακοινώσεις για επικείμενες αγωγές που επιδιώκουν την αποσιώπηση των δημόσιων πραγμάτων.
Ο σχετικός Νόμος, συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου, δεν επιτρέπει την παραχώρηση τουρκοκυπριακής γης σε μη πρόσφυγες, σημειώνοντας πως μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο όπου τούτο εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, μπορεί ο Κηδεμόνας Τ/κ Περιουσιών να συνάπτει συμβάσεις για την εκμίσθωση ή παραχώρηση άδειας χρήσης τουρκοκυπριακής ακίνητης ιδιοκτησίας στην Κυβέρνηση της Δημοκρατίας ή σε οργανισμούς δημόσιας ωφελείας ή σε Αρχές ΤΑ.
«Μήπως πριν από τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων με την Cyprus Limni Resorts and Golfcourses Plc, η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών κάλεσε δημόσια τους πρόσφυγες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη γη που τελικά παραχωρήθηκε στην πιο πάνω εταιρεία ώστε να διαφανεί κατά πόσο υπήρχε ενδιαφέρον από πρόσφυγες ή μήπως σε μια περίπτωση τουρκοκυπριακή καλλιεργήσιμη γη αφαιρέθηκε από συγκεκριμένη γυναίκα πρόσφυγα ( Α.Δ.) για να δοθεί στην εταιρεία;” Διερωτήθηκε.
Διερωτήθηκε ακόμα για το τι οδήγησε την Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών να εκμισθώσει τουρκοκυπριακή γη σε μη δικαιούχο και αν προκύπτει σοβαρό ζήτημα παρανομίας το οποίο πρέπει να διερευνηθεί.
«Έχει κάνει ο Όμιλος Σιακόλα ή ο ίδιος ο κ. Σιακόλας εισφορές σε κόμματα ή προεκλογικές εκστρατείες και αν ναι, με ποια ποσά και για ποιο λόγο,» πρόσθεσε.
Διερωτήθηκε επίσης και κατά πόσο προτίθεται να αναστείλει την παράνομη λειτουργία του πολυκαταστήματος του στην Πάφο, το οποίο – όπως υποστηρίζει - λειτουργεί ως πολυκατάστημα ενώ η άδεια που έχει χορηγηθεί αφορά υπεραγορά.
Σε σχέση με το θέμα του πολυκαταστήματος ο κ. Φαίδωνος έδωσε στους δημοσιογράφους αλληλογραφία του με την εν λόγω εταιρεία, μέσω της οποίας ο Δήμαρχος Πάφου ενημερώνει ότι μετά από επιτόπου επίσκεψη των υπηρεσιών του Δήμου στην εν λόγω ανάπτυξη έχουν εντοπιστεί μη αδειοδοτημένες χρήσεις ή και αλλαγές σε σχέση με τις ισχύουσες άδειες.
Ο Δήμος Πάφου με επιστολή του στην εταιρεία την 10η Αυγούστου την καλεί σε συμμόρφωση της, εντός 7 ημερών από τη λήψη της παρούσας, διαμηνύοντας πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση εντός της μίας εβδομάδας, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη λήψη όλων των κατά νόμο αναγκαίων μέτρων προς άρση όλων των παράνομων κατασκευών και χρήσεων.
Στο μεταξύ σε συνέχεια του χθεσινού της Δελτίου Τύπου, η εταιρεία της Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc και ο κ. Ν. Σιακόλας ανακοινώνουν ότι σήμερα 30/8/2017 το δικηγορικό γραφείο Χρύσης Δημητριάδης & Σια ΔΕΠΕ καταχώρησε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για λογαριασμό του κ. Νίκου Κ. Σιακόλα και της Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc αγωγή λιβέλου κατά του κ. Φαίδωνα Φαίδωνος με αρ. 3208/2017.
Η αγωγή, όπως αναφέρει, έχει δοθεί για επίδοση στον κ. Φαίδωνος.


κυπε