Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Νεκρός ο 23χρονος που αιματοκύλησε την Βαρκελώνη

Νεκρός είναι σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές ο άνδρας που αιματοκύλησε την Βαρκελώνη την περασμένη Πέμπτη. 

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου, μετά από ένα δίωρο συγκεχυμένων πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από αντιτρομοκρατική επιχείρηση των αρχών σε προάστιο της Βαρκελώνης, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι, άνδρας που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στην περιοχή Σουμπιράτς και ήταν ζωσμένος εκρηκτικά, ήταν ο 23χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ. 
Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο (19.30) ότι ο φερόμενος ως βασικός δράστης της επίθεσης που διαπράχθηκε στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκε από πυρά των ανδρών της.
We confirm that the man shot down in  is Younes Abouyaaqoub, author of the terrorist attack in 
Τι μετέδιδαν νωρίτερα τα ισπανικά μέσα 
Ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με μια ζώνη με εκρηκτικά και πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Σουμπιράτς, στην επαρχία της Βαρκελώνης, μοιάζει με τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στην Καταλονία, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.
Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες, μετέδωσε επίσης ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ