Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Δείτε τη συγκλονιστική ιστορία μιας 15χρονης μητέρας, έγκυο στο δεύτερό της παιδί

Η συγκλονιστική ιστορία μιας 15χρονης ανήλικης μητέρας, που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, και ζούσε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι γεμάτο σκουπίδια σε περιοχή της Κερύνειας, είναι το κύριο αλλά και το κοινό θέμα στις πέντε τ/κ εφημερίδες σήμερα.
Η ιστορία ήρθε στο φως όταν υπάλληλοι για την καθαριότητα του «δήμου» Κερύνειας πήγαν εκεί για να καθαρίσουν το σπίτι και αντίκρισαν το κορίτσι και τη μικρή της κόρη. Αλλά θέματα είναι ο απόηχος των αντιδράσεων στη γελοιογραφία για «βάρβαρους τουρίστες», η κατάσταση στο λιμανάκι της Κερύνειας, η έκλειψη ηλίου κ.ά.


Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Αυτή η ντροπή είναι όλων μας» γράφει ότι μετά από πληροφορία του «δήμου» Κερύνειας, αναδείχθηκε ένα ανθρώπινο δράμα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, νερό, μέσα στα σκουπίδια και χωρίς τουαλέτα, ζούσε ένα 15χρονο κορίτσι, μητέρα ενός δίχρονου παιδιού και έγκυος 5 μηνών στο δεύτερο. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε συγγενείς του στη Μόρφου. Αλλού γράφει ότι η εφημερίδα Κίπρις δεν στήριξε τον γελοιογράφο Ουτκού Καρσού, αλλά το έπραξε η συντεχνία των δημοσιογράφων Basin Sen έναντι των αντιδράσεων για τη γελοιογραφία του με τους βάρβαρους τουρίστες τον περασμένο Μάιο που προκάλεσε προχθές αντιδράσεις από το κόμμα και τις οργανώσεις των εποίκων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων το «πανεπιστήμιο» της Λεύκας ψεύδεται για τον αριθμό των φοιτητών αυτή τη χρονιά, αφού δίδει σε 1030 άτομα (σχεδόν τους μισούς από όσους έχουν εγγραφεί) υποτροφίες.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Από την τρώγλη βγήκε το δράμα» αναφέρεται στην υπόθεση της 15χρονης ανήλικης μητέρας και γράφει ότι λόγω του «δήμου» Κερύνειας είδε το θέμα το φως της δημοσιότητας, όταν πήγαν υπάλληλοί του να καθαρίσουν το σπίτι και ανακάλυψαν το τι πραγματικά συνέβαινε εκεί. Αλλού αναφέρει ότι ακόμη έναν μήνα επεκτάθηκε η αμνηστία για όσους δεν έχουν πληρώσει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «υπουργείο τουρισμού» συγκεντρώνει τα ελεύθερα γαϊδούρια της Καρπασίας σε μια ειδική περιοχή, εντός του «εθνικού πάρκου».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Το κράτος έμεινε θεατής» γράφει επίσης για την 15χρονη που έμενε με την κόρη της ενάμιση χρονών και έγκυος στο δεύτερο παιδί, σε ένα σπίτι γεμάτο σκουπίδια, χωρίς βοήθεια από κανέναν και αναφέρεται σε δηλώσεις του «διευθυντή» του «τμήματος ευημερίας» ότι δεν γνώριζαν πριν για το περιστατικό αλλά και το ότι πέρασαν τέσσερις ημέρες για να επιστρέψουν οι αρμόδιοι του «δήμου» Κερύνειας να βοηθήσουν την ανήλικη μητέρα. Αλλού δημοσιεύει το δεύτερο άρθρο των Χουσείν Εκμετζί και Μετέ Τουμερκάν για τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες από το Μοντ Πελεράν 1 μέχρι το Κραν Μοντανά, που σήμερα φέρει τον τίτλο «Ο Μαυρογιάννης ήταν το φρένο του Αναστασιάδη». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ.


Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Δεν βρήκε ανταπόκριση η αμνηστία για τις άδειες κυκλοφορίας» γράφει ότι μόνο για το 25% των εγγεγραμμένων οχημάτων πληρώθηκαν οι άδειες κυκλοφορίας και το «κράτος» έχει να παίρνει 70 εκ ΤΛ (17,5 εκ ευρώ). Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από το λιμανάκι της Κερύνειας και γράφει ότι είναι εικόνες ντροπής τα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί πάνω στα βράχια και κανείς δεν τα μαζεύει. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χρειάστηκε η «πυροσβεστική» για να σωθεί μια γυναίκα που καθάριζε τα τζάμια διαμερίσματος στο Κιόνελι, όταν το παράθυρο έκλεισε και έμεινε έξω σχεδόν να κρέμεται από το περβάζι.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Δεν είναι λιμάνι, αλλά ερείπιο» δημοσιεύει φωτογραφία από το λιμάνι της Κερύνειας, μπροστά από τις βάρκες, όπου υπάρχουν σπασμένα αντικείμενα, πλαστικές καρέκλες και χάρτινες κούτες και γράφει ότι αυτό είναι ντροπή για το πιο τουριστικό σημείο της πόλης. Αλλού αναφέρει ότι ο Ταλίπ Αταλάι απομακρύνεται από τα καθήκοντα του «υπουργού θρησκευμάτων». Σε άλλο θέμα δημοσιεύει τη μαρτυρία της Ε/κ Χρυστάλλας Κυριάκου από την κάτω Δερύνεια που έχει αγνοούμενα επτά μέλη της οικογένειάς της, μεταξύ των οποίων ο 5χρονος γιος της και οι 3χρονες δίδυμες κόρες της.