Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Eπιτέθηκε με σκεπάρνι στη σύζυγό του



Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 34χρονος που κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με σκεπάρνι σε βάρος της 27χρονης συζύγου του, στο χωριό Πέτρα Πρεβέζης. 


Ο κατηγορούμενος έφτασε λίγο μετά τις 11 στον Εισαγγελέα Πρεβέζης και η απολογία του διήρκησε περίπου δύο ώρες. 

Κατά την έξοδό του από τα Δικαστήρια ο 34χρονος, έφτυσε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Για την νομική εκπροσώπηση του 34χρονου διορίστηκε δικηγόρος, καθώς κανείς δεν δεχόταν να τον αναλάβει. 

Μάλιστα ο δράστης όταν μπήκε στο περιπολικό για να οδηγηθεί πλέον στις φυλακές έδειχνε να μην είναι καλά στην υγεία του και να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου όμως παρέμεινε για λίγα λεπτά, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του θύματος , Χαράλαμπος Αποστολίδης, δήλωσε στο protothema.gr μετά την απόφαση «Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως προσδοκούσαμε, ο δράστης του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος πήρε τον δρόμο προς την φυλακή, εξάλλου όπως σας είχα πει ήταν μονόδρομος ο δρόμος που τον περίμενε. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο».




«Θέλει υπομονή, είναι κρίσιμη ακόμη η κατάσταση», λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου για την 27χρονη

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γ.Χατζηκώστα, Ευάγγελος Καρβούνης δήλωσε για την κατάσταση της 27χρονης «Δεν έχει μεγάλη μεταβολή η κατάσταση της υγειά της , αλλά η κατάστασή της κρίνεται ακόμη κρίσιμη. Είναι ακόμη στην διαδικασία αφύπνισης  που είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, έχει καλά σημάδια όμως. Κουνάει τα χέρια, τα πόδια, δεν έχει ξυπνήσει όμως ακόμη, το καλό είναι ότι αντιδρά. Περιμένουμε να ξυπνήσει και να δούμε πως θα αντιδράσει, θέλει λίγη υπομονή από όλους»

Η άτυχη κοπέλα, μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού, φέρει έξι χτυπήματα στο κεφάλι και τον αυχένα από σκεπάρνι. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο πατέρας της κοπέλας «Είναι τραγική η κατάσταση της κόρης μου, είναι στην Εντατική διασωληνωμένη. Έχει ένα εγκεφαλικό οίδημα το οποίο ευτυχώς δεν δείχνει να εξαπλώνεται. Οι γιατροί αισιοδοξούν ότι αν στο επόμενο 48ωρο δεν εξαπλωθεί το οίδημα μπορεί και να βγει νικήτρια».

Όλο το χωριό «έτρεμε» τον 34χρονο

Όλοι οι κάτοικοι στην Πέτρα Πρεβέζης γνώριζαν τον βίαιο και οξύθυμο χαρακτήρα του 34χρονου. Όπως αποκάλυψε στο protothema.gr συγγενής της 27χρονης κοπέλας: «Αυτός τσακωνόταν συνέχεια με όλους. Είχα μάθει ότι μία φορά την είχε χτυπήσει και της είχα πει να σηκωθεί να φύγει. Τσακωνόταν με όλο το χωριό. Το έπαιζε μπρατσαράς και μπράβος. Αυτός ο άνθρωπος έδειρε πριν ένα χρόνο τον υποδιοικητή της αστυνομίας της Φιλιππιάδας». 

 Ο 34χρονος δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, εκβίαζε, απειλούσε ενώ όπως τον περιγράφουν ήταν ικανός για όλα, γεγονός που τρομοκρατούσε τους κατοίκους. «Κάποια στιγμή κάτι κακό θα συνέβαινε, ήταν δεδομένο. Εκβίαζε, απειλούσε, έκανε ότι ήθελε και τραμπούκιζε. Η αστυνομία δεν πλησίαζε. Φοβόμασταν να βγούμε έξω μην τυχόν πέσουμε πάνω του», περιγράφει κάτοικος του χωριού Πέτρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34χρονος, πριν από έναν μήνα είχε συλληφθεί για εμπλοκή σε σπείρα διαρρηκτών Ρομά στο Λούρο και ήταν έξω με αναστολή και περιοριστικούς όρους. 



http://www.protothema.gr/greece/article/689059/preveza-profulakistike-o-34hronos-pou-epitethike-me-skeparni-sti-suzugo-tou-/