Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΕΤΑΠ Πάφου εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Cult RInG για ανάπτυξη πολιτιστικών διαδρομών

  
Η ΕΤΑΠ  Πάφου μόλις προχθές έχει επιστρέψει από το εργαστήρι στην Βενετία για το πρόγραμμα CHRISTA και τώρα μεταβαίνει  στην Θεσσαλονίκη από τις 20-22 Ιουνίου όπου οι εταίροι του προγράμματος CULT RING θα συναντηθούν για την έναρξη της υλοποίησηςτων δράσεων του προγράμματος.      
  

Όπως είναι γνωστό μέσα στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει καταθέσει πέραν των 25 προτάσεων για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και μόλις πρόσφατα έχει κερδίσει ως εταίρος,  το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα - Πολιτιστικές Διαδρομές με το ακρώνυμο Cult RInG( Cultural Routes as Investment for Growth and Jobs).      

Για την ΕΤΑΠ Πάφου η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική αφού οι στόχοι του προγράμματος συνάδουν πλήρως με τους στόχους και σκοπούς των τουριστικών φορέων της Πάφου.
Ο  γενικός στόχος του έργου Cult-Ring είναι να αναδείξει την αξία των επενδύσεων σε Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές και την συμβολή τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση.


Το έργο έχει διάρκεια 4 χρόνια και ο ολικός Προϋπολογισμός ανέρχεται στις  1.3 εκ ευρώ. Για την Πάφο αναλογούν €175,000.

Ηγέτης του προγράμματος είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι η Περιφέρεια Λάτζιο-Ιταλία, η Περιφέρεια Βάστρα Γιόταλαντ - Σουηδία, Ένωση Δήμων Αλτο Μίνχο-Πορτογαλίας,  ο Τουριστικός Σύνδεσμος Βίντζεμε - Λετονία και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural Tourism Network - ECTN)



Η Πάφος προγραμματίζει μέσα από το έργο αυτό και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των εταίρων σε καθιερωμένες Καλές Πρακτικές, να αναπτύξει νέες πολιτιστικές διαδρομές και να αναβαθμίσει υφιστάμενες όπως αυτή του Αποστόλου Παύλου, Αφροδίτης κ.α θα αναπτύξει ικανότητες, θα εφαρμόσει  εργαλεία επικοινωνίας και διάδοσης όπου θα συμβάλουν στις πολιτικές της ΕΕ και των στόχων της στρατηγικής ΕΕ 2020.