Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Δείτε από ποιον και γιατί κατασχέθηκαν αδασμολόγητα τσιγάρα

Το Τμήμα Τελωνίων ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της 23ης Ιουνίου 2017, μέλη του Ουλαμού Προσλήψεως Εγκλημάτων Λεμεσού εντόπισαν σε όχημα που οδηγούσε Σύριος ποσότητα 90 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 2 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 3.560, τα οποία κατασχέθηκαν.


Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα είναι αδασμοαφορολογητα και προέβησαν στη κατάσχεση τους.

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά των τσιγάρων και του καπνού και ο Σύριος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολόγητων ειδών και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε δεκτό γραπτό αίτημα του συλληφθέντα για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων που διέπραξε με την πληρωμή χρηματικού ποσού ύψους € 5.500 και χρηματικού ποσού απόδοσης ύψους € 500 για την επιστροφή του οχήματος που κατασχέθηκε.

Με την είσπραξη του συνολικού ποσού των € 6.000 ο συλληφθέντας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η ποσότητα των καπνικών ειδών που κατασχέθηκαν εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.