Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Λαμπάδιασαν δύο υποστατικά


Στάχτη έγιναν δυο υποστατικά σε Κλήρου και Λακατάμια χθες βράδυ.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 22.00 περίπου λήφθηκε  αργοπορημένη  κλήση για διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς σε υποστατικό σε χωράφι σε απομονωμένη περιοχή στο χωριό Κλήρου.

Το υποστατικό ήταν διαστάσεων 8 χ 6 μέτρων κατασκευασμένο από τσιμεντομπλόκ και οροφή από τσίγκους με επίπλωση και εξοπλισμό κουζίνας στο εσωτερικό του.
Το χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης του για περιστασιακή διαμονή με σκοπό την φροντίδα των οικόσιτων ζώων του και καρποφόρων δέντρων μέσα στο περιβόλι. Η πυρκαγιά τέθηκε το προηγούμενο βράδυ και δεν έγινε αντιληπτή από κανένα. Η καταστροφή στο υποστατικό ήταν ολοκληρωτική. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί εμπρησμού.
Αναφορικά με το δεύτερο περιστατικό, αυτό σημειώθηκε στις 22.20 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη οικία στην οδό Σάββα Ξενή στην Λακατάμια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.52. Η πυρκαγιά ήταν σε υπνοδωμάτιο στον 1ο όροφο και καταστράφηκε μόνο η συσκευή κλιματισμού.
Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία. Δεν κινδύνεψε κανένας. Κατά την έναρξη της πυρκαγιάς βρισκόταν μόνο ένα άτομο (16 ετών) έξω στην αυλή της οικίας.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα και 3 αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα στην συσκευή κλιματισμού.


 http://www.sigmalive.com/news/local/438348/mpourloto-se-ypostatika-apo-emprismo-kai-elattomatiko-ac#.dpuf