Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Πράματα και θάματα ακούστηκαν για το τετραπλό φονικό της Αγ. Νάπας


Με την ένορκη κατάθεση του κατηγορούμενου Loy Dejan συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Οδό Καταλυμάτων.


Κατά την επίθεση που έγινε στο εστιατόριο The Stone Garden σκοτώθηκαν οι Θεοφάνης Θεοφάνους, άλλως Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και ο Yani Vogli, ένας εκ των δραστών του φονικού.


Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του, Λοϊζου Αντωνίου, ο κατηγορούμενος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εργάστηκε ως προσωπικός φρουρός στη Ρουμανία και είχε άδεια οπλοκατοχής. Πρόσθεσε πως ήρθε στην Κύπρο για να εργαστεί ως προσωπικός φρουρός με τον Θεοφάνη Θεοφάνους με τον οποίο «αναπτύχθηκε μια αμοιβαία εμπιστοσύνη, ποτέ δεν εκφραζόμουν μπροστά στους πελάτες του, δεν με ενδιέφεραν οι συνεργασίες του, αλλά τα άτομα που βρίσκονταν γύρω από το πρόσωπο που προστάτευα». 



Σημείωσε ακόμα ότι με τον Θεοφάνους είχαν μιλήσει από την πρώτη μέρα κιόλας της συνεργασίας τους για το θέμα της ασφάλειας του και επέμεινε να βρει αλεξίσφαιρο γιλέκο και να το φορεί συνεχώς. Σύμφωνα με τον Dejan, η Αστυνομία είχε ενημερώσει τον Φάνο ότι «κινδύνευε η ζωή του και έπρεπε να λαμβάνει μέτρα προστασίας κάτι που ήταν αυτονόητο. Μιλούσα σε έντονο ύφος με τον Φάνο και τον προειδοποιούσα για το θέμα της ασφάλειας του. Ο Φάνος ήταν άτομο που δεν έκανε βήμα πίσω, είχε φόβο και αντιμετώπιζε ότι τον απασχολούσε. Μου έδωσε εξουσιοδότηση και μου ζήτησε να αλλάξω κάποια πράγματα και το έκανα, αρχίζοντας με την εισήγηση μου να βρει ο Φάνος αλεξίσφαιρο γιλέκο για να χρησιμοποιεί».



Ανέφερε ακόμα ότι μεταξύ άλλων μέτρων ασφάλειας, ο Dejan ζήτησε ένα καθρεφτάκι για τον συνοδηγό του αυτοκινήτου ώστε να μπορεί να βλέπει στο πίσω μέρος του οχήματος, ένα καθρέφτη με τηλεσκοπικό φακό, ένα εξειδικευμένο κουτί Πρώτων Βοηθειών και την τοποθέτηση κάμερας στο μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου.



Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε πως «ο Βαλεντίνος (Παναγιώτης Καλλιτσιώνης) ήταν επίσης σωματοφύλακας του Φάνου, καθώς και δύο αστυνομικοί».



Ο κατηγορούμενος υιοθέτησε το περιεχόμενο των τριών καταθέσεων που έδωσε μετά το φόνο στην Αστυνομία, οι οποίες κατατέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου ως μέρος της κυρίως εξέτασης του. Ανέφερε ακόμα ότι ο Θεοφάνους του ζήτησε να μην εμπιστεύεται την Αστυνομία και ήταν επιφυλακτικός να πει μετά τη διάπραξη του φόνου, οτιδήποτε για τη σχέση του με τον Φάνο. 



Ερωτηθείς για το βράδυ του φόνου ο Dejan είπε πως «βρισκόμουν στην πίσω καμπίνα – τουαλέτα και άκουσα κάτι, ένα θόρυβο που κατάλαβα ότι ήταν συνεχόμενοι θόρυβοι σαν πυροτεχνήματα, αλλά δεν υποπτεύτηκα οτιδήποτε επειδή κάθε βράδυ στην Αγία Νάπα ρίχνονταν πυροτεχνήματα. Ωστόσο, πέρασε από το μυαλό μου ότι έπρεπε να βγω έξω να δω τι συμβαίνει». Πρόσθεσε πως «όταν βγήκα από την τουαλέτα είδα το γκαρσόνι που ήρθε στην πίσω πλευρά του εστιατορίου, σχεδόν έρποντας, και μου είπε «πυροβόλα – πυροβόλα. Ρώτησα το γκαρσόνι αν ήταν εντάξει ο Φάνος και μου είπε πως ήταν ζωντανός».



Σημείωσε ακόμα ότι «ο Γιώργος (Χαραλάμπους) και ο Βαλεντίνος ήταν εκεί και ήταν οπλισμένοι και ήλπιζα ότι δεν συνέβη κάτι τραγικό», προσθέτοντας πως «εκείνη την ώρα δεν είχα έννοια να τηλεφωνήσω κάπου. Πήγα στο πίσω μέρος του εστιατορίου και προστατεύτηκα, ενώ το γκαρσόνι ήταν σε κατάσταση πανικού».



Σε άλλες ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του, ο κατηγορούμενος απάντησε πως συνολικά είχε τρία κινητά και το βράδυ του φόνου είχε μαζί του δύο από αυτά που βρίσκονταν στο τσαντάκι του που τοποθέτησε στο τραπέζι που καθόταν στο εστιατόριο “The Stone Garden” πριν από τη διάπραξη του φόνου. Είπε ακόμα ότι το συγκεκριμένο βράδυ έλαβε στο κινητό του ένα μήνυμα και είχε συνομιλία με δική του πρωτοβουλία με μια κοπέλα (Αναστασία, που εργαζόταν σε κλαμπ) την οποία φλέρταρε. Σημείωσε επίσης ότι το βράδυ του φόνου ζήτησε από την Αστυνομία να πάρει τα κινητά του για να τα ελέγξει.



Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, «με τον Παναγιώτη Καλλιτσιώνη είχα φιλική σχέση, δεν είχα να κρύψω τίποτε και το βράδυ του φόνου του ανέφερα πως μίλησα με την Αναστασία».

Ακολούθησε η προβολή βίντεο στο οποίο φαινόταν μοτοσικλέτα, η οποία σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πηγαινοερχόταν συνεχώς έξω από το εστιατόριο και ο οδηγός της έβλεπε  μέσα στο υποστατικό, κινώντας του έτσι την περιέργεια.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης ανέφερε ότι συνολικά στην τουαλέτα έμεινε γύρω στα 2 - 3 λεπτά και ότι για όσο διάστημα εργαζόταν στον Θεοφάνους έπρεπε να συνεργάζεται με αστυνομικούς.
Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται την Πέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ