Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

"Το Κυπριακό μετατράπηκε σε ανατολίτικο παζάρι όπου ο καλός έμπορας δεν είμαστε εμείς". ΒΙΝΤΕΟ

«O κύριος Κασουλίδης τα ίδια έλεγε και τον Ιανουάριο, ότι πηγαίνοντας στη Γενεύη θα εκθέσει την Τουρκία, θα υποχρεώσει την Τουρκία να ανοίξει τα χαρτιά της και θα την καταγγείλει στη Διεθνή Κοινότητα. Αντί αυτού διαπιστώνουμε όλοι εκ των υστέρων ότι η Γενεύη ήταν ένα φιάσκο. Αν το ξεχάσαμε τώρα αυτό το φιάσκο είναι μια άλλη ιστορία».

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Αν θα γίνει μεγάλη πανήγυρης, όπως λέει ο κύριος Κασουλίδης, όπως αυτή που έγινε στις αρχές του χρόνου, αυτό δεν το ξέρω. Έχει και πάλι μεγάλες προσδοκίες ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα χαρτιά της και θα ξεκαθαρίσει τη θέση της. Εμείς επισημαίνουμε εδώ και πολύ καιρό ότι η Τουρκία είναι ξεκάθαρη και ξέρει πολύ καλά τι θέλει, και ξέρει πολύ καλά τι επιδιώκει και μας το λέει κατάμουτρα και εμείς δεν εννοούμε να το κατανοήσουμε. Ούτε και τώρα πρόκειται να μας πει τίποτα περισσότερο η Τουρκία από αυτό που έλεγε μέχρι τώρα».
Η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι «μας δημιουργεί μεγάλη σύγχυση η δήλωση του κυρίου Κασουλίδη γιατί τουλάχιστον από όλα όσα μπορέσαμε να κατανοήσουμε, δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση πρώτα για την ασφάλεια και στη συνέχεια αφού φθάσουμε σε μια ακτίνα συμφωνίας για τα ζητήματα ασφάλειας -που σημαίνει και πάλι δικές μας υποχωρήσεις- να συνεχίσουμε το πάρε – δώσε με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα».
Σύμφωνα με την κυρία Θεοχάρους, «όπως επεδίωξε και επέβαλε η Τουρκία, όλα θα βρίσκονται στο τραπέζι. Το Κυπριακό από ζήτημα εισβολής και κατοχής μετατράπηκε σε ένα ανατολίτικο παζάρι όπου ο καλός ο έμπορας δεν είμαστε εμείς».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017