Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Λειτούργησε και πάλι το αεροδρόμιο Λάρνακας



Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε επιλήψιμο στο ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε λίγο μετά τις 18.30 απόψε στο χώρο ζύγισης αποσκευών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης μόλις λήφθηκε η πληροφορία για εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, «οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας μετέβησαν επί τόπου και προχώρησαν σε έλεγχο του αντικειμένου που βασικά ήταν ένα κουτί παπουτσιών. Οι πυροτεχνουργοί άνοιξαν το κουτί ωστόσο δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο».
 
Ο κ. Αγγελίδης διευκρίνισε ότι μόλις οι αρχές ασφαλείας ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου «τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Με την άμεση εφαρμογή του σχεδίου δράσης η Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της αίθουσας αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας και παράλληλα ενημερώθηκαν όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες».
 
Ταυτόχρονα συνέχισε «και τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, Λάρνακας και Πάφου βρίσκονται σε εγρήγορση» ενώ αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις των πυροτεχνουργών και των αρμοδίων τμημάτων των αρχών ασφαλείας, να επαναλειτουργήσει κανονικά ο αερολιμένας.
 
Υπενθυμίζεται ότι μόλις εντοπίστηκε το ύποπτο αντικείμενο στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι αρχές Ασφαλείας, απέκλεισαν αμέσως το χώρο, εν αναμονή των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας, ενώ άρχισε η απομάκρυνση από τα κτίρια του αερολιμένα τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού.



κυπε