Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του ήρωα αστυνομικού


Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του αστυνομικού Κιθ Πάλμερ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον τρομοκράτη Μασούντ, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί.
 
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την Αμερικανίδα τουρίστρια Στάσι Μάρτιν, η οποία πόζαρε στον φακό μαζί με τον αστυνομικό, μόλις 45 λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο, όπου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον μακελάρη.
Όπως εξομολογείται η τουρίστρια, ζήτησε από τον Πάλμερ να τους τραβήξουν μία φωτογραφία μαζί επειδή της άρεσε το καπέλο του και ο ίδιος ήταν πολύ ευγενικός απέναντί της και συμφώνησε χωρίς δισταγμό.
 
Όταν η Μάρτιν έμαθε τι συνέβη στον αστυνομικό, είπε πως ήθελε να μοιραστεί αυτή την τελευταία του φωτογραφία με την οικογένειά του.
Άλλοι πολίτες αποκάλυψαν περιστατικά που είχαν συμβεί στο παρελθόν και τα οποία αποδείκνυαν τη γενναιότητα του αστυνομικού. Ένας πρώην συνάδελφος του Πάλμερ αποκάλυψε ότι του είχε σώσει τη ζωή κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου, το 2017.
Η οικογένεια του αστυνομικού ήρωα, που έχει μία πεντάχρονη κόρη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα τον θυμούνται ως έναν υπέροχο πατέρα και σύζυγο.
Μία φιλανθρωπική σελίδα που στήθηκε για την οικογένεια του αστυνομικού συγκέντρωσε περισσότερες από 360.000 στερλίνες, μέσα σε μόλις 48 ώρες, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι το νούμερο 4157U, που έφερε στη στολή του, θα αποσυρθεί και δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ ξανά σε άλλον αστυνομικό.