Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Νεότερες πληροφορίες για την μεγάλη κλοπή σε οικία Ρώσων στη Λεμεσό


Ολόκληρη επιχείρηση έστησαν οι δράστες της χθεσινής διάρρηξης που έκλεψαν περιουσία πέραν των 250 χιλιάδων ευρώ από σπίτι ζεύγους Ρώσων, στον Ποταμό Γερμασόγειας. 
Αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο την μπαλκονόπορτα, οι κλέφτες που ήταν περισσότεροι από δύο, κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο και αφού άρπαξαν πάπλωμα, εισήλθαν στην γκαρνταρόμπα όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο βάρους 300 κιλών.


Ήχος – Ιωάννης Σωτηριάδης – Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού «το οποίο έσυραν από τις σκάλες και στη συνέχεια φαίνεται ότι το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο που τους περίμενε στο εξωτερικό μέρος της οικίας. Οι δράστες πρέπει να ήταν νεαρά άτομα και εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο, οι οποίοι πρέπει να είναι και περισσότεροι όπως έχω αναφέρει του ενός, διότι σίγουρα ένα χρηματοκιβώτιο τόσο μεγάλο δεν θα μπορούσε ένα άτομο να το μεταφέρει μόνο του.

 Εντός του χρηματοκιβωτίου υπήρχαν 50 χιλιάδες μετρητά σε ευρώ, ρούβλια και δολάρια. Υπήρχαν επίσης πανάκριβα κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας πέραν των διακοσίων ευρώ.  Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες δεν έκλεψαν τίποτε άλλο από το σπίτι του ζεύγους παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πανάκριβοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλες συσκευές. 

Οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για σπείρα αλλοδαπών, οι οποίοι φαίνεται να χρησιμοποίησαν για τη διάρρηξη, ένα παλιό μαύρο σαλούν αυτοκίνητο το οποίο και αναζητείται.

Ήχος – Σωτηριάδης «Ο τρόπος δράσης τον οποίον χρησιμοποιούν είναι τέτοιος που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ομάδες που έχουν δράση στο εξωτερικό, έχουμε πληροφόρηση από την Ιντερπόλ και φαίνεται ότι αυτή η δράση έχει έρθει και στην Κύπρο.


Τα κλοπιμαία δεν καλύπτονται από ασφάλεια. Λόγω της αύξησης των διαρρήξεων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και του γεγονότος ότι το σύστημα συναγερμού που υπήρχε στο σπίτι, ήταν απενεργοποιημένο, η αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα για προφύλαξη της περιουσίας τους. Καλεί επίσης το κοινό όπως ενημερώνει την αστυνομία εκεί όπου καταγράφει ύποπτες κινήσεις, για πρόληψη του εγκλήματος.