Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η Κύπρος γιορτάζει την 25η Μαρτίου

Με τη συνοδεία της φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς πρώτα και έπειτα της Αστυνομίας, φοιτητές των πανεπιστημίων και των ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητές της Μέσης γενικής, Μέσης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και των ιδιωτικών σχολείων Μέσης εκπαίδευσης,
τμήματα προσκόπων και οδηγών, παλαιοί πολεμιστές και άλλες οργανώσεις παρελαύνουν σήμερα στη Λευκωσία μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης θα δεχθεί το χαιρετισμό της παρέλασης μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλία Φωτόπουλο, αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και άλλους επίσημους.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με το εωθινό από την φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς, η οποία είχε σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας, και κατέληξε στην Πλατεία Αρχιεπισκοπής.
Στις 0730 έγινε η έπαρση της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς.
Στις 1000 πραγματοποιείται η δοξολογία στην εκκλησία Παναγιάς Χρυσελεούσας στο Στρόβολο, της οποίας χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και στην οποία θα παραστούν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υπουργός Παιδείας, ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Φωτόπουλος και άλλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί επίσημοι.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γιώργος Κολοκασίδης. Ακολούθως, στις 1100, θα αρχίσει η μαθητική παρέλαση.
Η υποστολή της σημαίας στην Αρχιεπισκοπή θα γίνει από τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς στις 1700.


ΚΥΠΕ