Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Στόχος του ΠΑΣΥΞΕ ένα εκ. περισσότεροι τουρίστες

Όραμα του ΠΑΣΥΞΕ είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια οι επισκέπτες της Κύπρου ετησίως να φτάσουν από τα 2,5 τα 3,5 εκατομμύρια, δήλωσε  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χάρης Λοϊζίδης, σημειώνοντας πως αυτό «μπορούμε να το υλοποιήσουμε θέτοντας συγκεκριμένους στόχους ανά αγορά προτεραιότητας».


Σε χαιρετισμό του στο 36ο συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ, στη Λευκωσία, ο κ. Λοϊζίδης υπογράμμισε παράλληλα πως το γεγονός ότι οι προοπτικές και ο προγραμματισμός για το 2014 δημιουργούν βάσιμες ελπίδες και συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικά πρόσημα, τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων από τον τουρισμό, δεν επιτρέπουν επανάπαυση και εφησυχασμό.
Η προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση και εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, για ανοίγματα σε νέα είδη τουρισμού και σε νέες αγορές, αλλά και για διόρθωση πολλών κακώς εχόντων στον τόπο μας, είναι και πρέπει να παραμείνει συνεχής, ανέφερε.
Αναφερόμενος στις επιδόσεις του 2013, είπε πως "δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο των δικών μας προσπαθειών και της δικής μας συμβολής και κινητοποίησης, μετά τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου», προσθέτοντας πως «αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης, η οποία με σειρά αποφάσεων και κινήτρων έσπευσε να στηρίξει τη βιομηχανία».
Ανέφερε πως «εκεί που θα κριθούμε όλοι είναι από την επιτυχία μας στην προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού», υπογραμμίζοντας ότι «από την πλευρά μας, είμαστε πρόθυμοι, όχι μόνο να συμβάλουμε σ' αυτή την προσπάθεια, αλλά να πρωταγωνιστήσουμε».
Υπέδειξε πως «για να ανταποκριθούμε, όμως, με τους ρυθμούς και την ένταση που σήμερα έχει ανάγκη η κυπριακή οικονομία, θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα πολλά πρόσθετα βαρίδια που μας επιβλήθηκαν, με την πολλαπλασιαστική αύξηση φορολογιών -όπως για παράδειγμα ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας- και άλλων τελών, που μας καθιστούν μη ανταγωνιστικούς έναντι άλλων τουριστικών προορισμών».
Εξάλλου σε χαιρετισμό του στο συνέδριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου Ευγένιος Ευγενίου υπογράμμισε πως "η ανάγκη να επικεντρωθούμε στον τουρισμό, με ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσης, παρουσιάζεται πιο επιτακτική παρά ποτέ".
Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις για τις υποδομές, για τη σωστή προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, την πρόσβαση από νέες αγορές, την ανάπτυξη εξειδικευμένου τουρισμού και την αντιμετώπιση της εποχικότητας, πρόσθεσε.
Κύριο σημείο αναφοράς του συνεδρίου, με γενικό θέμα «Μπορεί εκ νέου η ξενοδοχειακή βιομηχανία να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για επανεκκίνηση της οικονομίας μας; Τι διαφορετικό πρέπει/μπορούμε να κάνουμε αυτή τη φορά – Με Έργα Vs Θεωρία» ήταν οι ραγδαίες αλλαγές στον τομέα του τουρισμού παγκόσμια, οι νέες προοπτικές που διανοίγονται για την τουριστική μας βιομηχανία και το ολοένα και πιο έντονο ανταγωνιστικό πεδίο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά και από την παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση.
Συμμετείχαν πάνω από 200 ιδιοκτήτες, Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντικά Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων, εκπρόσωποι του ΚOT και άλλων επαγγελματικών φορέων από τον ευρύτερο οικονομικό και εμπορικό τομέα του τόπου, καθώς και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώθηκε για 22η συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών για Ξενοδοχεία.


αλήθεια online

Δεν υπάρχουν σχόλια: