Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κατέπληξε χθες ο Μουσικός Όμιλος Πάφου με καντάδες, ρετρό και ρεμπέτικα


Μία μοναδική  μουσική εκδήλωση διοργάνωσε χθες η χορωδία και η ορχήστρα  του Μουσικού Ομίλου Πάφου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σωτήρη Καραγιώργη στο Μαρκίδειο θέατρο. Η εκδήλωση με τίτλο " Πάμε σαν άλλοτε ." περιλάμβανε καντάδες ρετρό, και ρεμπέτικα τραγούδια που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε άλλες εποχές.


Στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσής απευθυνόμενος στο μουσικόφιλο κοινό ανέφερε πως η παρουσία του κόσμου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά  την διαχρονικότητα του παλαιού τραγουδιού. Ο κ Ρουσής σημείωσε πως σήμερα μπορεί  να ζούμε σε μια άλλη εποχή όμως - όπως είπε- τα σημερινά προβλήματα απέδειξαν ότι στις παλαιότερες εποχές  παρότι υπήρχε φτώχεια και ανέχεια υπήρχε ανθρωπιά, πολιτισμός, μουσική, τραγούδι , αγάπη και έρωτας  πραγματικός.

Αυτά που περάσαμε είπε χαρακτηριστικά την τελευταία εικοσαετία με το πλούτο και την ευδαιμονία που κατέρρευσαν σε ένα βράδυ απέδειξαν  για ακόμη μια φορά και έστειλαν το μήνυμα ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στην ανθρωπιά μας και στην αλληλεγγύη . Η ανθρωπιά συνέχισε "η αξιοπρέπεια και η περηφάνια  είναι αυτές που δίνουν αξία στην ζωή μας".
Τόσο η 57μελες χορωδία όσο και η ορχήστρα  που αποτελείται από τον Ανδρέα Καραγιώργη στο πιάνο, τον Παναγιώτη Σόλωνος στο ακορντεόν, τον Παναγιώτη Λιασίδη στην κιθάρα, τον Αλέξανδρο Καραγιώργη στο μπάσο κιθάρα και τον Νίκο Ευθυμίου στα κρουστά, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους υπό την καθοδήγηση του Σωτήρη Καραγιώργη που από τα παιδικά χρόνια ασχολήθηκε με τα παραδοσιακά όργανα .

Ο Σωτήρης Καραγιώργης γεννημένος στην Τσάδα που έχει στο ενεργητικό του μια μεγάλη μουσική πορεία,  ίδρυσε το Μουσικό Όμιλο Πάφου το 1986 του οποίου είναι πρόεδρος και μαέστρος της χορωδίας του. Στους στόχους του Ομίλου έχει θέσει την διάδοση και αγάπη της χορωδιακής μουσικής και τη συμβολή του στον αγώνα για ελευθερία δημοκρατία, επιστροφή και δικαιοσύνη στην Κύπρο.

Ο Μουσικός Όμιλος Πάφου από την ίδρυση του δίνει ανελλιπώς το στίγμα του σε όλες τις σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις , τοπικά και Παγκύπρια. Έχει δώσει συναυλίες και πήρε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου αλλά και με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες.
Ο Μουσικός Όμιλος Πάφου είναι ο μόνιμος διοργανωτής του Παγκύπριου Χορωδιακού Φεστιβάλ Πάφου από το 1988 στο οποίο φιλοξενούνται χορωδίες από όλη την Κύπρο όπως και χορωδίες από το εξωτερικό.


ΚΥΠΕ/ΚΠ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: