Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Φεύγει από την Κύπρο η εν διαστάσει σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Επιστρέφει στην Ελβετία η Έλενα Ριμπολόβλεβα για να βρεθεί κοντά στην ανήλικη κόρη της Άννα. Η Κυπριακή αστυνομία επέστρεψε το διαβατήριο στη 47χρονη για την οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την κλοπή ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ύστερα από καταγγελία των δικηγόρων κυπριακού εμπιστεύματος που έχει συσταθεί προς όφελος της Εκατερίνας και Άννας.


Η Έλενα Ριμπολόβλεβα δεσμεύτηκε να επιστρέψει στην Κύπρο όποτε η αστυνομία της το ζητήσει, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελβετικές αρχές.
Η εν διαστάσει σύζυγος του Ρώσου επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ υποβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δεύτερη πολύωρη ανάκριση από την αστυνομία στη Λεμεσό, όπου είχε γίνεί η καταγγελία από τον διαχειριστή του εμπιστεύματος. Η αστυνομία θα συνεχίσει τη διερεύνηση της καταγγελίας σε βάρος της Ριμπολόβλεβα, σε συνεργασία με τις ελβετικές και ενδεχομένως τις βρετανικές αρχές.
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν πως η Έλενα παρακολουθούνταν όσο βρισκόταν στην Κύπρο, κύκλοι του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ανέφεραν στο protothema.gr πως «οι δήθεν πληροφορίες πως η εν διαστάσει σύζυγος του κυρίου Ριμπολόβλεφ είναι υπό συνεχή παρακολούθηση ήταν αναμενόμενες. Εδώ και χρόνια προβαίνει σε καταγγελίες ότι κινδυνεύει η ζωή της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε το παραμικρό περιστατικό που να τις τεκμηριώνει έστω και εμμέσως. Ούτε υπήρξε ποτέ τέτοια καταγγελία στην αστυνομία για παράδειγμα, πλην των ΜΜΕ για τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι μέρος του πολέμου που διεξάγεται. Η διαρροή των "πληροφοριών" ειδικά σήμερα σχετίζεται με το ότι κλήθηκε να εμφανιστεί εκ νέου στην Κυπριακή αστυνομία για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για το διαμάντι και προσπαθούσε να δημιουργήσει κλίμα».

αληθεια online

Δεν υπάρχουν σχόλια: