Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ένταλμα σύλληψης για τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς


Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς εξέδωσε η ουκρανική αστυνομία, όπως γνωστοποίησε ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικών, Άρσεν Αβάκοφ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.


«Έχει ανοίξει επισήμως η υπόθεση για τις μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών», αναφέρει ο Αβάκοφ και συμπληρώνει: «Ο Γιανουκόβιτς και άλλοι άνθρωποι υπεύθυνοι για αυτές κηρύχθηκαν καταζητούμενοι».
Σύμφωνα με τον Αβάκοφ, ο αποπεμφθείς πρόεδρος έφυγε το βράδυ της Κυριακής με αυτοκίνητο προς άγνωστο προορισμό από μία ιδιωτική κατοικία στην Μπαλακλάβα της Κριμαίας. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Liga.net μετέδωσε ότι κάτοικοι της Σεβαστούπολης είδαν τον Γιανουκόβιτς μαζί με Ρώσους πεζοναύτες. Η πληροφορία ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Εκπρόσωποι του τοπικού και εθνικού Υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας τόνισαν τη Δευτέρα ότι δεν έχουν τέτοια πληροφορία.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης από την προεδρία του Γιανουκόβιτς και αποφάσισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 25 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: