Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Χειροπέδες σε 58χρονο στην Πέγεια για κατοχή αρχαίων αντικειμένων


Στην σύλληψη 58χρονου από την Πέγεια  προχώρησε η Αστυνομία Πάφου εναντίον του οποίου εξετάζεται υπόθεση παράνομης κατοχής αρχαίων αντικειμένων, παράνομης συσκευής ανιχνευτή μετάλλων και παράνομης κατοχής περιουσίας.


Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας κατόπιν  πληροφορίας μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και του Αστυνομικού σταθμού Πέγειας διενήργησαν έρευνα στην οικία του 58χρονου  και εντόπισαν μεγάλη ποσότητα αρχαίων αντικειμένων , νομίσματα και αρχαία κοσμήματα .
Συγκεκριμένα , η  Αστυνομία   προχώρησε στην κατάσχεση διαφόρων αρχαίων αντικειμένων μεταξύ των  οποίων  58 αμφορέων  διαφόρων ειδών και μεγεθών , 20 χρυσών σκευών και  6 αρχαίων λόγχων τα οποία  έκρυβε στο σπίτι του ο 58χρονος και που σύμφωνα με λειτουργό του τμήματος Αρχαιοτήτων χρονολογούνται στη γεωμετρική εποχή έως την ελληνιστική.

 Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 πυροβόλα όπλα ένα εκ των οποίων ΑΚ 47 ενώ τα υπόλοιπα χρονολογούνται από τις αρχές του 1900 . Στην οικία του 58χρονου εντοπίστηκαν επίσης ένας ανιχνευτής μετάλλων μεγάλη ποσότητα αρχαίων νομισμάτων και χαρτονομισμάτων διαφόρων χρονολογιών ποσότητα χρυσαφικών, χρυσά κύπελα και μερέγχες καθώς και το χρηματικό ποσό των 9.411 ευρώ.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την Αστυνομία αναμένεται να γίνει σήμερα  λεπτομερής έλεγχος επιθεώρησης των τεκμηρίων από λειτουργούς του τμήματος Αρχαιοτήτων. Ο 58χρονος που συνελήφθη από την Αστυνομία  για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του  Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.
Ανακρινόμενος  δεν έδωσε στην Αστυνομία πειστικές εξηγήσεις για την προέλευση των αντικειμένων .


ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: