Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αλλάζουν οι οδικές πινακίδες στην Πάφο ενόψει 2017

Συμφωνία για την αντικατάσταση όλων των οδικών πινακίδων της Πάφου χωρίς οποιοδήποτε οικονομικό κόστος αλλά με δικαίωμα δεκαετούς εμπορικής εκμετάλλευσης, υπέγραψε ο Δήμος Πάφου με την Εταιρεία P&V Demal Co. Ltd.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο προβλέπει την αντικατάσταση όλων των παλιών πινακίδων που αναφέρονται στην επωνυμία των οδών, εκτός αυτών που αφορούν σήματα τροχαίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στην τοποθέτηση νέων πινακίδων στο κέντρο της πόλης και στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου, όπου διακινείται το μεγαλύτερο μέρος των ξένων και ντόπιων επισκεπτών.
Οι νέες πινακίδες θα είναι έγχρωμες, με ελληνικούς και ρωμανικούς χαρακτήρες, και θα φέρουν το λογότυπο του Δήμου Πάφου και το λογότυπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ με περίοπτο τρόπο στο πάνω μέρος θα αποδίδεται λεκτικά στην αγγλική γλώσσα η φράση «European Capital of Culture 2017».
Οι πινακίδες θα περιλαμβάνουν επίσης συνοπτική επεξήγηση, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, για τα στοιχεία του τιμώμενο προσώπου ή του γεωγραφικού προσδιορισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: